• Volgens onderzoek moeten we emoties doorvoelen en loslaten om fysieke en psychische problemen te vermijden.

    Maar hoe doe je dat dan?

  • Emotionele wendbaarheid betekent alles voelen wat er te voelen is, en vlot bewegen van de minkant naar de plus

    Is het doel dan niet om gelijkmoedig en emotioneel rustig te zijn in je leven? Wat moeten we met al dat rommelige menszijn?

  • Wie anderen wil steunen doet er goed aan zichzelf 'zuiver' te houden

    Maar wat met de emoties die bij jou opkomen door de reactie of het verhaal van de ander? En wat met empathische stress?

  • Om je intuïtie goed te kunnen inzetten is het handig om je niet te laten verwarren door emoties

    Want is dit je buikgevoel dat spreekt? Of je angst, je verdriet, je teleurstelling? Hoe kan je beter ontwarren wat voor jou een juiste keuze is?

Emotionele Wendbaarheid

Wat?

Een online traject van vier weken.

Voor een klein groepje: er zijn slechts 30 plaatsen.

Onder begeleiding van Maaike, expert in de positieve psychologie en beslagen online course creator.

Op welke vragen geeft dit traject een antwoord?

  • Waarom voelen we emoties? Wat hebben we eraan? Wat kunnen we ermee?

  • Wat brengen 'positieve' emoties ons? Moeten we er meer van willen? Hoe kunnen we die cultiveren of versterken?

  • Wat brengen 'negatieve' emoties ons? Wat komen ze ons vertellen? Kunnen we er meer wijsheid uit halen?

  • Hoe beïnvloeden emoties ons lichamelijk, zowel in positieve als in negatieve zin?

  • Wat vertelt de wetenschap over de fysieke risico's van het opstapelen of wegduwen van emoties? Wat met stress, trauma, emotionele overbelasting? Hoe houdt het lichaam de score bij en wat kunnen we daar dan aan doen?

  • Wanneer vertellen onze gevoelens werkelijk iets waardevols - en wanneer hebben we ze gewoon zonder dat er een 'bedoeling' is, zonder dat we er iets mee moeten doen of uit leren? En kunnen we uit de morsige veelheid van wat we voelen vaker intuïtieve helderheid halen?

  • Hoe kunnen we minder reactief in ons leven en werk staan, en door emotionele wendbaarheid betere keuzes maken? Hoe creëren we een grotere emotionele stabiliteit of gelijkmoedigheid?

  • Of juist: hoe surfen we sneller op de emotionele golven zonder dat we daardoor gehinderd worden - zodat we professioneel zuiver blijven functioneren?

  • Als we voor het proces van anderen iets willen betekenen, hoe kunnen we dan zorgvuldig met onze eigen emoties omgaan zodat we een goed instrument blijven in andermans ontwikkeling en groei?

Hoe ziet dat er dan concreet uit?

We starten op maandag 22 september maar je mag vanaf woensdag 17 september binnen in de online leeromgeving om die alvast te verkennen. De cursusweken lopen tot zondag 19 oktober - en alle inhoud en alle opnames blijven beschikbaar tot een jaar na de start.

Elke week opent in onze online leeromgeving een nieuwe module met een nieuw thema: met tekst, video, slides, audio en oefeningen.

Elke week bieden we ook twee live online momenten aan waarin we samen een oefening doen en er ruimte is voor vragen.

  • Module 1 opent op maandag 22 september, module 2 op maandag 29 september, module 3 op maandag 6 oktober en module 4 op maandag 13 oktober.

  • Onze online zoom-sessies zijn niet verplicht en ook helemaal niet noodzakelijk om volop winst te halen uit deze cursus. Maar ze zijn wel ideaal voor wie graag samen oefent en als mogelijkheid om vragen te stellen en even te verbinden. We spreken steeds af voor een sessie van ongeveer 30 minuten: telkens op dinsdagavond na werktijd, om 19u (dus op 23/09, 30/09, 07/10 en 14/10), en op donderdagochtend voor werktijd, om 7u30 (25/09, 02/10, 09/10 en 16/10). Ook als je nooit kan aansluiten is dat geen enkel probleem, één keer per week deelnemen is al heel fijn en je kan de sessies ook achteraf bekijken.

Wat heb je nodig voor het volgen van dit traject?

Je hebt wekelijks wellicht een drietal uur nodig om alle inhoud te verwerken en de oefeningen te doen. Dat kan volledig op eigen tempo, in je eigen tijd en verspreid over de week.

Bovendien heb je na het traject alles nog een jaar lang ter beschikking, dus er is tijd genoeg voor wat nu eventueel nu (nog) niet de ruimte kan krijgen.

Een zoom-sessie duurt ongeveer een half uur, je kan twee keer per week deelnemen - maar dat hoeft zoals gezegd niet.

Je betaalt €299 voor je deelname. Leden van de vzw Positivologie krijgen 10% korting (gebruik je unieke kortingscode bij het afrekenen).

Voor wie is dit bedoeld?

Voor jou.

Nee, serieus: voor iedereen. Professionals en particulieren. Mensen met achtergrond in de positieve psychologie en mensen zonder. Mensenfluisteraars en gewoon mensen. Als jij het gevoel hebt dat dit aanbod iets voor jou is, dan ben je welkom, wie je ook bent en wat je ook doet in je leven en werk.

Voila.

All set.

Hier kan je inschrijven:

Wacht niet te lang, we hebben nu nog een 25-tal plekjes, maar laat je ook niet haasten, we herhalen dit traject sowieso dus neem je tijd om te voelen of het klopt en of het nu klopt.

Welkom!